Konjunkturní situace hospodářství vyspělých zemí a její výhled.
Analýza a prognóza konjunktúrnej situácie hospodárstva vyspelých krajín. Hospodárska situácia v USA, Japonsku, SRN, Veľkej Británii, Francúzsku a Taliansku. Vývoj konjunktúry a cien vybraných surovín na svetových trhoch, ako aj produkcie spracovateľského priemyslu na trhoch vyspelých krajín.