Konjunkturní situace v islámských zemích Blízkeho východu.
Analýza hospodárskeho rozvoja v Iraku, Iráne, Saudskej Arábii a Kuvajte. Všeobecná konjunktúrna a hospodárska charakteristika. Energetické suroviny a energetika. Významnejšie odvetvia spracovateľského priemyslu. Obchodné styky s bývalou ČSFR. Ponuka, dopyt a kontakty.