USA môžu priniesť svetu oživenie. Priaznivé vývojové tendencie v americkom hospodárstve. - Oberhauser, Ján Artur
Predpokladaný 3 perc. prírastok HDP v r. 1993 v USA (údaje za r. 1991-1993 v porovnaní s krajinami západnej Európy), rast súkromnej spotreby, podpora investícií do infraštruktúry, zníženie deficitu zahraničnoobchodnej bilancie a i. ako príznaky oživenia v USA. Index rastu priemyselnej produkcie, ozdravenie veľkých firiem. Vplyv na oživenie svetového ekonomického rastu.