Marketing a cenová politika.
Optimalizácia medzi mierou zisku a podielom na trhu. Stanovenie nákladovej, t.j. minimálnej ceny. Pružná regulácia fixných nákladov. Správne stanovený bod nákladového zvratu (break even point). Manipulácia s cenami pri zachovaní ekonomickej stability podniku. Rozhodovanie o cenách, vykalkulovanie ceny.