GATT hlásí silnější růst světového obchodu. Pořadí nejvíce obchodujících států světa se za loňský rok podstatně změnilo. Rusko se v žebříčku dále propadá, zatímco asijské státy se dostávají na špici.
V r. 1992 bol zaznamenaný vzrast svetového obchodu. Hlavní iniciátori tohoto vývoja - USA a ázijské krajiny. Vývoj svetového obchodu v jednotlivých krajinách - postkomunistické európske štáty, Rusko a SNŠ, USA, západná Európa. Bilancia účtov.