Investori potrebujú motív. Slovensko a medzinárodný kapitál sa za posledný rok nezblížili. - Hričovský, M.
Motívy pre zahraničné investície (v súvislosti s hospodárskou recesiou pokles sklonu k investíciám v západoeurópskych krajinách všeobecne) - miestne podnikateľské podmienky, motív nákladov, politicko-administratívne prekážky, faktory ovplyvňujúce zahraničných investorov a ako je na tom Slovensko. 12 nevyhnutných krokov na prilákanie zahraničného kapitálu. Potenciálna prednosť - nehnuteľnosti. Situácia v tejto sfére v Budapešti a Viedni.