Zahraniční úvěry v naší ekonomice. - Mervart, J.
Prehľad a zámery čerpania zahraničných úverov v ekonomike Českej republiky v r. 1991-1992. Podstata úverov od MMF, EIB, EBRD, Svetovej banky a PHARE. Vplyv zahraničných úverov na peňažnú zásobu a devízový kurz. Odhad budúceho vývoja úveru a jeho vplyvu na menovú politiku, úvery na podporu platobnej bilancie a na štruktúrnu adaptáciu.