Evropské křižovatky. 2. - Dráb, Z.
Vývoj komplexného systému sociálneho zabezpečenia v sociálnom trhovom hospodárstve, kde o.i. patrí aj regulácia a inštitúcie trhu práce. Systémovo konformná hospodárska politika. Pravidlá v politickom systéme sociálneho trhového hospodárstva. Sociálne trhové hospodárstvo ako "otvorený" systém. Časový prehľad vývoja Európskeho spoločenstva. Organizačná štruktúra. Jednotný spoločný trh ES. Hospodárska a menová únia. Politická únia a bezpečnosť. Maastrichtské dohody a problémy s ich realizáciou v praxi.