Politická dôvera občanov k miestnej samospráve a sociálne charakteristiky ich politickej participácie. - Buchta, Stanislav
Čiastková analýza medzinárodného výskumného projektu "Miestna demokracia a inovácia", ktorého cieľom bolo získať sociologický relevantné poznatky o nových samosprávnych orgánoch a tvorbe miestnej politiky. Očakávané vlastnosti a kvality lokálnych politikov. Názory na miestnu politiku. Sociálne indikátory reálnej politickej participácie občanov.