Medzinárodná spolupráca pri ochrane životného prostredia. - Zimanová, Ľ.
Slovenská republika plní povinnosti vyplývajúce zo Ženevskej konvencie o diaľkovom znečisťovaní ovzdušia presahujúcom hranice štátov, z Montrealského protokolu o látkach poškodzujúcich ozónovú vrstvu, z Konvencie o hodnotení vplyvu na životné prostredie v transhraničnom kontexte, z Bazilejskej konvencie o riadení pohybu nebezpečných odpadov cez hranice štátov a ich zneškodňovaní. Pripravuje sa na pristúpenie k ďalším konvenciám.