Energetická politika. - Petržílka, J.
Orientácia energetickej politiky ČR s výhľadom na najbližších 5-10 rokov. Ciele energetickej politiky ako stratégie štátu v oblasti palív a energetiky. Dva scenáre (vysoký a nízky) vývoja energetického hospodárstva ČR. Zaistenie konzistencie energetického rozvoja so zákonmi o životnom prostredí. Dosiahnutie poklesu energetickej náročnosti hospodárstva podporou realizácie úspor palív a energie a zmenou štruktúry spotreby palív. Podpora programov úspor a zhodnocovanie energie. Zabezpečenie kompatibility hospodárstva ČR s vyspelými štátmi.