Úvod do problematiky konkursu a vyrovnání. - Barák, J.
Od 16.4.1993 platí v ČR novela zákona o konkurze a vyrovnaní, ktorá znamená plnú účinnosť tohto zákona pre proces bankrotov podnikov. Historický vývoj konkurzného práva. Podstata konkurzu a vyrovnania. Pojem úpadku a jeho podmienky. Konkurzné a vyrovnacie súdne konanie.