Francúzske a anglické dejiny účtovníctva. - Laučík, Zdenko
Prehľad diel a autorov zaoberajúcich sa spôsobom vedenia účtovných kníh, vedenia "inventára", vzniku jednoduchého a podvojného účtovníctva od 14. do 19. storočia.