Cena podniku je úmerná jeho budúcim výnosom. Pohľady na oceňovanie podnikov a firiem. 1. - Gambošová, Ľ.
Úvodný príspevok k sérii článkov špecifikujúcich okruh oceňovacích metód a zásad oceňovania majetku používaných v medzinárodnom meradle a možnosť ich aplikácie v slovenskej hospodárskej praxi, vplyv na účtovníctvo. Kapitalizácia budúcich príjmov podniku. Metódy ocenenia: 1. ocenenie podnikového majetku, 2. kapitalizácia výnosov (metódy výnosové a cash flow). Výnos a majetok.