Americký model upisovania akcií
Postupy upisovania akcií na kapitálovom trhu USA. Vznik akciovej spoločnosti a získanie kapitálu na jej činnosť. Vylúčenie úveru, orientácia na investičné banky majúce kontakty s potenciálnymi investormi. Formy upisovania akcií dohodou medzi emitentom a upisovateľom. Zákon o cenných papieroch, dozor nad jeho dodržiavaním. Čas zmrazenia. Syndikát. Schválenie a predaj akcií. Brokerské firmy a reklama.