Cieľom agrárnej politiky vlády je udržať potravinovú bezpečnosť krajiny - Malejčík, A.
Stanovisko autora, učiteľa na VŠP v Nitre, ku Koncepcii a zásadám pôdohospodárskej politiky, hlavne jej agrárnej časti, predloženej Ministerstvom pôdohospodárstva SR a schválenej NR SR. 11 zásad agrárnej politiky, nepochopenie úlohy ministerstva v demokratickej a trhovej ekonomike.