Vývozní a dovozní operace. 2 - Machková, Hana
Plnenie kúpnej zmluvy. Platobné podmienky v medzinárodnom obchode. Jednou z najpoužívanejších platobných podmienok je dokumentárny akreditív. Platobné riziko, výnimka z platobného rizika, ktorú nesie kupujúci je akontácia. Dokumenty potrebné k preprave tovaru - nákladné listy, náložné listy (konosamenty). Dokumenty pri colnom riadení - Jednotná colná deklarácia (JCD).