Aké sú vyhliadky európskeho maloobchodu
Charakteristika európskeho trhu v r. 1975, 1985 a perspektíva v r. 1995. Očakáva sa pomalší rast maloobchodu. Trend menej predajní, ale s väčšou predajnou plochou. Intenzívnejšia konkurencia. Zvýšenie obchodného rozpätia zmenou obsahu ponuky bez zmeny maloobchodného formátu - príležitosť pre nové vstupy najnižších cien na trhu. Európsky maloobchod bude celkove viac členený, viac medzinárodný viac koncentrovaný.