Cluster analysis as a quality management tool - Spisak, A.W
Zhluková analýza ako nástroj riadenia akosti pri identifikácii zložiek systému s podobnými charakteristikami, alebo segmentov procesu ovplyvnených rovnakými faktormi. Príklad aplikácie pre vládny program riadenia akosti vyplácania podpory v nezamestnanosti zo sociálneho poistenia. Grafické zobrazenie výsledkov dendrogramom. Výsledky možno použiť na generovanie Pareto diagramov s hierarchizáciou príčin na prioritné riešenia. Uplatnenie pri optimálnom rozložení pomerne zriedkavých zdrojov v organizácii.