Komunikace a multimédia - Mařík, Z.
Vznik osobných počítačov, uvedených na trh. Táto nová technológia znamenala v 80. rokoch obrovský skok v priblížení výpočtovej techniky používateľovi. Nový operačný systém MS-DOS. S rozvojom operačných systémov pre osobné počítače a s rozvojom komunikačných nástrojov a sieťových aplikácii končí doba jednoduchých sietí PC.