Syntax a TotalNET. - Zikmunda, Martin
TotalNET - systém sieťových produktov americkej softwarovej firmy Syntax pre otvorené sieťové programy. Zabezpečujú konektitu v rámci jednej siete a umožňujú integráciu komunikačného softwaru iných výrobcov a rôznych počítačov (Novell Netware, či AppleTalk) a odlišných operačných systémov včítane UNIX, MS-DOS a OS/2. Jadro TotalNET - LMserver (komplexne implementovaný a funkčne rozšírený Microsoft LAN Manager 2.0 vo verzii pre UNIX).