Záleží na normě Unixu?
Cieľ otvoreného počítačového systému - možnosť kombinovať produkty jednotlivých dodávateľov. Snaha Unix System Laboratories o vytvorenie normalizovanej verzie Unixu, normalizácia v ostatných spoločnostiach. UNIX SVR4.2. Riešenie fungovania unixovských sietí: pospájanie produktov jednotlivých dodávateľov do jedinej siete a ich testovanie na veľtrhu Conectathon.