Veda a technika v našej spoločnosti - Ďurkovič, H.
Nároky na vzdelanie a spoločnosť. Výskumno-vývojový potenciál a licencie. Vedecko-technická kvalifikácia - základná intelektuálna kvalifikácia. Výskum a vývoj - jeho postavenie v minulosti a dnes.