Nezamestnanosť sa najviac dotýka nekvalifikovaných osôb Výsledky výberových súpisov pracovných síl
Údaje o zamestnanosti a nezamestnanosti na Slovensku v 2. štvrťroku 1993 získané metódou výberových zisťovaní pracovných síl - štandardnou metódou odporúčanou MOP. Výberové súpisy pracovných síl (VSPS) robí Štatistický úrad SR od decembra 1992.