Europeanizing the labour market: employee mobility and company recruiting methods - Walwei, U.
Pri konštituovaní jednotného európskeho trhu treba odstrániť zostávajúce prekážky voľného pohybu pracovných síl medzi krajinami Európskych spoločenstiev, ako je nedostatočný tok informácií, alebo neuznanie odbornej kvalifikácie. Skúma sa reakcia podnikov na rozšírenie národných trhov práce o európsku zložku. Rozbor peognóz o výviji mobility pracovných síl medzi štátmi. Výsledky nemeckej časti prieskumu o pracovníkoch firiem z krajín ES, ktorý sa konal metódou interview v podnikoch a spoločnostiach .