Hlavné politické sily si neuvedomujú, že svet Slovensko pozoruje - Tonkovičová, D.
Nezmenený imidž Slovenska v zahraničí dokumentovaný textom stanoviska Svetovej banky k devalvácii slovenskej koruny a analýzou s ňou súvisiacou. Ekonomická analýza rozdelenia ČSFR, meny, devalvácie Sk, poskytnutia pôžičky MMF. Konštatovanie výsledkov privatizácie, ale aj jej pozastavenia, problematickej orientácie na východný trh a politickej nestability vládneho kabinetu (analýza spracovaná v júli 1993).