Premena poľnohospodárstva vo východných krajinách Nemecka - Marko, A.
Vývoj poľnohospodárstva v bývalej NDR, adaptácia na trhové hospodárstvo. Konkurencia trhu ES. Zmenšenie obrábaných plôch (o 15 perc.), zostala len štvrtina pracovníkov. Miliarda mariek na transformáciu. Veľkovýroba.