Zákon podporí konkurenciu v oblastiach obsadených monopolmi - Jurzyca, Eugen
Zahraničné skúsenosti s riešením problému prirodzených monopolov. Uprednostnenie konkurencie pred štátnou reguláciou, kombinácia regulácie privatizáciou (V. Británia, USA). Zákon o regulácii prirodzených monopolov.