Financial opening in developing countries Finančné otvorenie sa hospodárstva v rozvojových krajinách - Fischer, Bernhard
Viaceré rozvojové krajiny zvažujú liberalizáciu tokov externého kapitálu. Cieľ finančnej liberalizácie - zvýšiť efektívnosť a rozvoj, ale treba starostlivo voliť nástroje na ich dosiahnutie. Tézy referátov prednesené na konferencii OECD. Analýza nákladov a prínosov liberalizácie. Makroekonomické opatrenia predchádzajúce reforme. Role a pozícia záujmových skupín. Poznatky z pacifickej oblasti. Režim menových kurzov.