Proexportná filozofia nakazila aj Calex Svetoví giganti na Slovensku: Samsung - Olach, Ľ.
Vývoj juhokórejskej firmy Samsung od jej vzniku (1936), počiatok spolupráce s Calexom Zlaté Moravce, doterajšie dosiahnuté výsledky, filozofia firmy (slúžiť krajine prostredníctvom obchodu, uprednostňovanie ľudského faktora, výkonný a efektívny manažment).