Pohľady na oceňovanie podnikov a firiem Všeobecne uznávané účtovné zásady uplatňované v účtovníctve západoeurópskych krajín a v USA - Gambošová, Ľ.
Desať účtovných zásad (GAAP - Generally Accepted Accounting Principles) - súbor základných pravidiel, princípov, zásad a predpokladov bežne používaných v určitom časovom období - ktoré musia podniky a firmy dodržiavať, ak chcú dosiahnuť schválenie svojich účtovných uzávierok.