Reálný hospodářský cyklus, trh práce a monetární politika - Bulíř, Aleš
Teória reálneho hospodárskeho cyklu. Jednoduchý makroekonomický model intertemporálnej substitúcii ponuky práce, založený na práci Lucasa a Rappinga. Vplyv zvýšenia mzdy na ponuku práce. Zdroje hospodárskeho cyklu - technologické disturbancie (náhodné šoky). Výsledky modelov reálneho hospodárskeho cyklu pre monetárnu politiku. Procykličnosť a neutralita peňazí.