Vybrané otázky riadenia ľudských zdrojov a práce Adaptácia podnikov Slovenskej republiky na trhové podmienky v roku 1992 - Košta, Ján
Vytvorenie trhu manažérov ako hlavný predpoklad rastu ich kvality. Problémy rekvalifikácie personálu. Motivácia a odmeňovanie pracovníkov, výraznejšia diferenciácia miezd a rastúce rozdiely v mzdovom vývoji medzi štátnym a súkromným sektorom. Priemyselné vzťahy (kolektívne pracovné vzťahy) a adaptačné procesy podnikovej sféry.