Finančné aktivity japonskej vlády - Boriščáková, E.
Vzťah súkromných finančných inštitúcií orientujúcich sa na zisk a štátnych, ktoré musia pokryť celú škálu potrieb spoločnosti, napr. poštové sporiteľne, špeciálny fond, v ktorom sa úspory obyvateľstva sústreďujú na makroúrovni a sú k dispozícii vláde, štátne banky a inštitúcie podporujúce malé a stredné podnikanie, poľnohospodárstvo a rybolov a vzdialené regióny, bývanie atď. Úloha vlády v neziskových projektoch, štátna regulácia.