Investičné fondy a investičné spoločnosti v podnikovej sfére Adaptácia podnikov Slovenskej republiky na trhové podmienky v roku 1992 - Dúbrava, J.
Postavenie investičných fondov (IF) a investičných spoločností (IS) v trhovom hospodárstve a ich rastúca úloha na kapitálovom trhu. Dva základné modely správania sa inštitucionálnych investorov - anglosaský model orientovaný na krátkodobú efektívnosť (USA, Veľká Británia) a model uplatňovaný najmä v Japonsku a SRN, v rámci ktorého kapitálový trh nehrá podstatnú úlohu a je zameraný na dlhodobú stratégiu. Vývoj na kapitálovom trhu SR. Predpokladané stratégie IF a IS v podnikovej sfére v závislosti od miery vlastníckej kontroly a rozsahu kapitálového trhu. Legislatívna úprava postavenia IF a IS.