Ako čítať finančnú správu americkej firmy
Ilustrácia základných finančných údajov z výročných správ amerických firiem na príklade vymyslenej firmy Typical Manufacturing Company, Inc., ktorej účastiny sú verejne obchodovateľné na kapitálovom trhu. Je preto, v súlade so smernicami Komisie pre burzy cenných papierov (Security and Exchange Commision, zriadenej Kongresom USA), povinná poskytnúť čo najviac informácií. Hlavné časti správy, užitočnosť poskytovaných informácií len v porovnávaní s inými firmami a ďalšími informáciami, aby rozhodnutie o investovaní do kúpy akcií bolo správne. Podľa práce: How to read a Financial Report (USA).