Podstata a obsah opčných zmlúv - Barát, Mário
Opcia, výklad pojmu, legislatíva - zákon č.600/1992 Zb. o cenných papieroch, predmet opčnej zmluvy, právo opcie a jeho výhody a nevýhody. Čas plnenia zmluvy, expiračný a bankový deň. Odplata za právo. Predmet opčnej zmluvy nie je opcia, ale odkladacia podmienka vzniku práv a povinností - právo opcie.