Podpora konkurenčného trhového prostredia v rokoch 1990-1992 Adaptácia podnikov Slovenskej republiky na trhové podmienky v roku 1992 - Vitkovič, M.
Základný prehľad širších makroekonomických súvislostí politiky ochrany a podpory vytvárania konkurenčného prostredia. Stupeň monopolizácie ekonomiky ČSFR, postupné konštituovanie legislatívy a činnosť inštitúcií zameraných na realizáciu politiky ochrany a podpory konkurencie. Vytváranie konkurenčného prostredia a proces privatizácie. Ochrana domácej výroby a liberalizácia zahraničného obchodu. Asociačná dohoda s Európskymi spoločenstvami.