Pohyblivé piesky na ceste do štátu blahobytu - Oravec, J.
Z histórie švédskeho štátu blahobytu. Výdavky švédskej vlády na sociálne účely, dlhovú službu, ochranu, infraštruktúru a záujmové skupiny. Zvyšovanie daní (medzinárodné porovnanie v tabuľke) ako dôsledok veľkorisosti štátu. Sociálna politika meniaca správanie obyvateľstva neželaným smerom prekážkou hospodárskeho rastu. Varovanie pre Slovensko. - Príspevok prezidenta Nadácie F.A. Hayeka v Bratislave.