Verejná súťaž je objektívna, ale veľmi pomalá Slovenská dilema: verejné súťaže, alebo priame predaje - Porvazník, J.
Predaj privatizovaného majetku vo verejných súťažiach dlhodobým procesom. Príčiny preferencie verejných súťaží v koncepcii druhej vlny privatizácie, ich legislatívna úprava a priebeh.