Východiská uplatnenia franchisingu na Slovensku - Štensová, Antónia
Obsahová charakteristika a teoretická interpretácia pojmu franchising. Definícia franchisingu ako odbytového systému. Postavenie poskytovateľa a prijímateľa franchisingu. Rozvoj franchisingu v USA a západnej Európe. Súčasná situácia distribúcie tovaru v podmienkach Slovenska a možnosti rozvoja franchisingu ako modernej metódy kooperácie medzi malými firmami v procese tvorby pružných distribučných kanálov.