Bankové nástroje na podporu exportu - Longauerová, A.
Príspevok je orientovaný na vzťahy komerčnej banky a klienta ako potencionálneho exportéra a vychádza z marketingovo orientovanej stratégie banky. Načrtnutie možností uplatnenia bankových nástrojov na podporu exportu v SR na základe porovnania poznatkov a skúseností vyspelých krajín (najmä Rakúska). Vplyv kvality a štruktúry služieb v zahraničnom platobnom styku na podporu exportu. Nástroje eliminácie kurzových rizík (opcie a termínované obchody). Bankové záruky v zahraničnom obchode, exportné garancie a poistenie.