Liberalizácia zásad prevodu kapitálu v Poľsku
O nových devízových predpisoch platných v Poľsku od 15.7.1993. Rozšírenie možnosti prevodu devíz do zahraničia bez súhlasu národnej banky, doplnenie a úprava doterajších predpisov. Dôsledky: stimuly pre kapitálové investície, povolený barter, možnosti vývozu hotovosti a bankových šekov do zahraničia atď.