Rozhodne schopnosť splácať dlh Rokovania o pôžičke zo Svetovej banky sa blížia k záveru - Klimešová, E.
O pôžičke na hospodárske oživenie (dlhodobej), ktorú by malo Slovensko získať vo výške 125-150 mil USD, rozhodne Rada výkonných riaditeľov Svetovej banky koncom novembra 1993. Pôžičky na podporu platobnej bilancie a tzv. sektorálne úvery. Kritériom rozhodnutia je program vlády.