Uplatňovanie finančno-ekonomických nástrojov pri ochrane životného prostredia - Romančíková, Eva
Externé efekty pri využívaní životného prostredia (externality) a uplatnenie zásady "znečisťovateľ platí" v ekonomikách vyspelých krajín. Finančno-ekonomické nástroje ekologickej politiky (finančný transfer medzi znečisťovateľom a komunitou) internalizujúce negatívne externé efekty a faktory ovplyvňujúce ich výber. Smery financovania životného prostredia v Slovenskej republike. Štátny fond životného prostredia a regionálne fondy. Štátny intervencionizmus v ekologickej politike.