Podniky v úpadku adaptácia podnikov Slovenskej republiky na trhové podmienky v roku 1992 - Staněk, Peter
Nepriaznivé faktory ovplyvňujúce súčasnú situáciu podnikov (napr. rozpad východných trhov, pokles výroby, nízke exportné ceny atď.) a príčiny insolventnosti. Úloha zahraničného kapitálu pri riešení platobnej neschopnosti podnikov. Náklady a riziká prípadných bankrotov. Dva možné spôsoby riešenia problémových podnikov - japonský (problémové podniky nie je žiaduce umelo zachraňovať, ale ich čo najrýchlejšie transformovať) a európsky (orientovaný na širokú škálu podporných opatrení, ktorými by sa stratové podniky stali opäť ziskovými). Vplyv obidvoch spôsobov riešenia na ekonomiku.