Ergonómia v medzinárodných normách - Glivický, V.
Uplatňovanie legislatívnej záväznosti ergonomických poznatkov v praxi projektovania, tvorby a hodnotenia technických zariadení, výrobkov a pracovných podmienok na ľudskú činnosť. Zriadenie technickej komisie pre ergonómiu (ISO/TC 159) pri Medzinárodnej organizácii pre normalizáciu (ISO). Vytvorenie Európskej organizácie pre normalizáciu (CEN) a v rámci nej vznik samostatnej technickej komisie pre ergonómiu (CEN/TC 122). Jednotné uplatňovanie ergonomických kritérií v rámci medzinárodných noriem ISO a CEN v súvislosti s integračným vývojom v rámci krajín ES.