V zhode nielen s európskymi dohodami - Bartl, Jaroslav
Koncipovanie stratégie technickej politiky. Stanovenie úloh v technickej normalizácii, skúšobníctve, metrológii a v ochrane priemyselného vlastníctva. Stratégia v politike akosti a v podporných nástrojoch technickej politiky. Nadácia na podporu technickej politiky pri Ministerstve hospodárstva SR. Daňová úľava v budúcnosti.