K sociálno-ekonomickému postaveniu rómskeho obyvateľstva - Krausová, Alena
Sociálno-ekonomické postavenie Rómov na Slovensku. Vývoj počtu rómskeho obyvateľstva a predpoklad do r.2000. Situácia rómskeho obyvateľstva v oblasti zamestnanosti. Okresy s najväčšou koncentráciou rómskeho obyvateľstva. Vzťah k práci, vysoká nezamestnanosť Rómov. Problematika výchovy a vzdelávania Rómov. Sociálne zabezpečenie rómskeho obyvateľstva. Rast kriminality a trestná činnosť Rómov.