Zákon o životnom minime
Úplné znenie zákona FZ ČSFR č.463 z 29 októbra 1991 o životnom minime ako vyplýva zo zmien a doplnení zákonom NR SR č.277/1993 Z.z. Zákon určuje životné minimum ako spoločensky uznanú minimálnu hranicu príjmov občana, pod ktorou nastáva stav jeho hmotnej núdze. Výklad k novele zákona o životnom minime.